Goat Milk Powder is een unieke aanbieder in de zuivelwereld. Op basis van geitenwei en geitenmelk wordt er een brede range van producten geleverd, zoals wei proteïne concentraten met 55 procent eiwit (WPC55) en (biologische) volle melkpoeder.

Goat Milk Powder B.V.

In de zomer van 2013 zijn geitenkaasproducent Bettinehoeve uit Etten-Leur en geiten- en schapenmelk producten exporteur AVH dairy trade uit Heerhugowaard, (dochteronderneming van Emmi Zwitserland) Goat Milk Powder B.V. gestart. Een joint venture waarin beide bedrijven een gelijkwaardig aandeel hebben.

Geitenwei en geitenmelk voor de voedingsmiddelenindustrie

De geitenmelkfabriek is in juni 2014 volledig in gebruik genomen. De verwerkingscapaciteit is 5 ton melk per uur. In de zuivelfabriek zal geitenwei en geitenmelk worden verwerkt tot hoogwaardige ingrediënten ten bate van de voedingsmiddelenindustrie, te denken aan o.a. babyvoeding en sportvoeding.

100% geitenmelk zuivelgrondstoffen

Op basis van grondstoffen van Goat Milk Powder wordt per 1 januari 2014 in samenwerking met een externe producent lactose en ontzouten wei poeder geproduceerd. Hiermee complementeert Goat Milk Powder het volledige portfolio van 100% geitenmelk zuivelgrondstoffen die nodig zijn voor de productie van bijvoorbeeld babyvoeding en opgroeimelk. Goat Milk Powder richt zich overigens niet uitsluitend op de babyvoedingsindustrie.

Gezondheidssector, sportvoeding en geitenmelk

Er zijn bijzondere kansen in sectoren als sportvoeding, toepassingen op gezondheidsgebied en applicaties in (semi) pharma zowel in Europa als in de traditionele exportgebieden. Door de samenwerking is voor ons de mogelijkheid ontstaan om op duurzame en constructieve wijze een bijdrage te leveren aan zowel de Nederlandse geitenmelk productie als aan de gezonde vraag naar een kwalitatieve grondstoffen stroom van 100% gedroogde geitenmelk producten zonder koemelk contaminatie uit de (internationale) voedingsmiddelen markt.

Goat Milk Powder is daarmee een unieke aanbieder in de zuivelwereld.