Goat Milk Powder B.V. is een unieke aanbieder in de zuivelwereld. Op basis van geitenwei en geitenmelk wordt er een range van producten geleverd, zoals wei proteïne concentraten met 55 procent eiwit (WPC55) en (biologische) volle melkpoeder (FCMP).

Goat Milk Powder B.V.

Melkpoederfabriek Goat Milk Powder B.V. is ontstaan uit een samenwerking tussen geitenkaasproducent Bettinehoeve B.V. uit Etten-Leur en (biologische) geiten- en schapen zuivelproducten exporteur AVH dairy trade B.V. uit Heerhugowaard. Beide bedrijven zijn dochterondernemingen van Emmi uit Zwitserland.

De bestaande afzet van geitenmelkpoeder van AVH dairy, samen met de grondstofstromen en productielocatie van Bettinehoeve, aangevuld met expertise vanuit het concern Emmi, leggen een stevige basis voor Goat Milk Powder B.V.

Geitenwei en geitenmelk voor de voedingsmiddelenindustrie

De geitenmelkfabriek is in juni 2014 in gebruik genomen. De verwerkingscapaciteit is 5 ton melk per uur. In de zuivelfabriek wordt de verse geitenmelk en geitenwei aangeleverd door de Bettinehoeve B.V. en verwerkt tot hoogwaardige ingrediënten zoals (biologische) volle melkpoeder en WPC55, waarbij de kwaliteit van de producten de hoogste prioriteit heeft.

AVH dairy trade B.V. is verantwoordelijk voor de wereldwijde business-to-business verkoop en marktontwikkeling van deze poeders, die door de klanten kunnen worden verwerkt in toepassingen zoals babyvoeding, sportvoeding, geriatrische voeding en voedingsmiddelen in het algemeen.

Door de samenwerking is voor ons de mogelijkheid ontstaan om op duurzame en constructieve wijze een bijdrage te leveren aan zowel de Nederlandse geitenmelk productie als aan de gezonde vraag uit de (internationale) voedingsmiddelen markt naar een kwalitatieve grondstoffen stroom van 100% gedroogde geitenmelk producten zonder koemelk contaminatie.

Hoge kwaliteit

De geitenmelk die Goat Milk Powder B.V. verwerkt voor de productie van geitenmelkpoeder wordt geleverd door de geitenhouders van Bettinehoeve B.V. Al ruim twintig jaar kan de Bettinehoeve vertrouwen op haar ruim 45 melkleveranciers. De meeste van deze geitenhouders zijn gevestigd in Zuid- en Zuidwest- Nederland. De geitenhouders leveren een bijzondere inspanning om de gezondheid en de melkgift van hun geiten op peil te houden.
Mede dankzij de inzet van deze geitenhouders beschikt Goat Milk Powder B.V. over uitstekende kwaliteit geitenmelk van Nederlandse bodem. Dit is een belangrijke voorwaarde om te komen tot hoge kwaliteit geitenmelk- poeders.

Koemelkvrije productie

Goat Milk Powder B.V. heeft gekozen om haar fabriek geheel koemelkvrij te houden. Het voordeel van koemelkvrij produceren is dat er geen koemelkresidu in het eindproduct kan voorkomen. Dit is een unique selling point voor de bovengenoemde toepassingen.