Historie Bettinehoeve & AVH dairy trade

De Bettinehoeve B.V. en AVH dairy trade B.V. werken sinds 2001 nauw samen op het gebied van export van (biologische) geitenmelk(producten). Beide bedrijven vullen elkaar optimaal aan. Bettinehoeve vanuit de melktoevoer en de productie van hoogstaande geitenkaas en -wrongel; AVH dairy vanuit haar internationale netwerk in de zuivelverwerkende industrie en distributeurs in vele landen binnen en buiten de EU.

Nieuwe afzetstromen voor geitenmelkpoeder en WPC55

Tijdens de vele ontmoetingen werd duidelijk dat beide bedrijven op zoek waren naar een diversificatie van activiteiten. Deze gesprekken hebben geleid tot een analyse van vraag & aanbod van de diverse productstromen. Het was duidelijk dat de afzet mogelijkheden van geitenmelkpoeder en WPC55 groot zijn. Traditioneel wordt geitenmelkpoeder slechts toegepast in een beperkt aantal producten zoals consumptiemelk, kaas, yoghurt, chocolade, ijs en bijvoorbeeld zeep. Slechts in recente jaren is daar verwerking tot babyvoeding bij gekomen. Goat Milk Powder en AVH dairy richten zich daarnaast ook op afzet in sportvoeding, voeding voor ouderen en velerlei toepassingen op gezondheidsgebied en verwerking in farmaceutische producten. Deze relatief nieuwe afzetstromen vragen om een nieuwe kijk op hoe we geitenmelkpoeder en WPC55 produceren.

Koemelk vrije productie

Goat Milk Powder B.V. heeft gekozen om haar fabriek geheel koemelkvrij te houden. Het voordeel van koemelkvrij produceren is dat er geen koemelkresidu in het eindproduct kan voorkomen. Dit is een unique selling point voor de bovengenoemde toepassingen.

Hoge kwaliteit

Om te kunnen voldoen aan de hoge eisen van deze nieuwe applicaties zocht AVH dairy een partner met uitmuntende toegang tot hoge kwaliteit geitenmelk en vloeibare geitenwei. Sinds de start van het familiebedrijf de Bettinehoeve in 1983 door Johan Ewijk, vader van de huidige Managing Director Sybren Ewijk, heeft de Bettinehoeve aandacht gegeven aan en het initiatief genomen om bij haar groep melkleveranciers de nadruk te leggen op uitstekende uitgangswaarde van de geitenmelk.

Start Goat Milk Powder

Deze hoogwaardige melk en vloeibare wei en de gediversifieerde afzetkanalen van AVH dairy qua afzet van geitenmelkpoeder en WPC zijn de aanleiding geweest om Goat Milk Powder B.V. te starten. Op 01 mei 2013 tekenden beide partijen het joint-venture contract en werd gestart met de eerste inventarisatie van wensen en eisen vanuit de markt.

Het marktdenken is in onze joint-venture nooit ver weg. We willen graag aansluiten op de behoefte van vandaag en de wens waar onze afnemers willen staan in de toekomst. In september 2013 gingen de eerste heipalen de grond in en medio mei 2014 startte de productie van geitenmelkpoeder en WPC55.

Wei concentraat

Geitenmelkpoeder is een geaccepteerd product in de markt. Voor wei concentraat uit geitenmelk is dat anders. WPC staat nog in de kinderschoenen voor wat betreft ontwikkeling. Goat Milk Powder kan in samenwerking met externe partners ook andere wei-afgeleide producten aanbieden zoals lactose en ontzoutte weipoeder.