Goat Milk Powder B.V.: nieuwe melkpoeder producent ziet groei in geitenwei, lactose en ontzouten wei.

Afgelopen zomer zijn geitenkaasproducent Bettinehoeve uit Etten-Leur en geiten- en schapenmelk producten exporteur AVH dairy trade uit Bergen (dochteronderneming van zuivelconcern EMMI uit Zwitserland, www.emmi.ch) Goat Milk Powder B.V. gestart. Een joint venture waarin beide bedrijven een gelijkwaardig aandeel hebben.

In de komende maanden starten we de test fases. De fabriek, ontworpen volgens de laatste technologische ontwikkelingen, zal per 1 mei 2014 volledig in gebruik worden genomen. De verwerkingscapaciteit is 5 ton melk per uur. In de zuivelfabriek zal geitenwei en geitenmelk worden verwerkt tot hoogwaardige ingredi├źnten ten bate van de voedingsmiddelenindustrie. Goat Milk Powder zal op basis van geitenwei en de geitenmelk die Bettinehoeve levert een brede range van producten maken, zoals wei prote├»ne concentraten met 65 procent eiwit (WPC65), volle melkpoeder, magere melkpoeder en een aantal speciale poeder blends. Op basis van grondstoffen van Goat Milk Powder wordt per 1 januari 2014 in samenwerking met een externe producent lactose en ontzouten wei poeder geproduceerd. Hiermee complementeert Goat Milk Powder het volledige portfolio van 100% geitenmelk zuivelgrondstoffen die nodig zijn voor de productie van bijvoorbeeld babyvoeding en opgroeimelk.

Goat Milk Powder richt zich zeker niet uitsluitend op de babyvoedingsindustrie. Er zijn bijzondere kansen in sectoren als sportvoeding, toepassingen op gezondheidsgebied en applicaties in (semi) pharma zowel in Europa als in de traditionele exportgebieden. Door de samenwerking is voor ons de mogelijkheid ontstaan om op duurzame en constructieve wijze een bijdrage te leveren aan zowel de Nederlandse geitenmelk productie als aan de gezonde vraag naar een kwalitatieve grondstoffen stroom van 100% gedroogde geitenmelk producten zonder koemelk contaminatie uit de (internationale) voedingsmiddelen markt.

Goat Milk Powder is daarmee een unieke aanbieder in de zuivelwereld.

Voor meer informatie, neem contact op met:

www.goatmilkpowder.com / www.goatmilkpowder.nl

Arnauld van Hees, directeur/mede-eigenaar +31 (0)72-5020946